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Brasserie Montchalet
6, rue Am Duerf
L-3436 Dudelange

Spécialité(s) : Brasserie , Bar , Vins , Cocktails , Petit Déjeuner , Petite restauration , Restauration rapide , Salades , Sandwiches

Tél : (+352) 26 51 11 56

Description du restaurant Brasserie Montchalet | Dudelange Photo du restaurant  Brasserie Montchalet | Dudelange Carte du restaurant Brasserie Montchalet | Dudelange Horaires et informations du restaurant Brasserie Montchalet | Dudelange Commentaires sur le restaurant
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  • Ouverture :7j/7 de 07h00 à minuit en semaine, et à partir de 09h00 samedi et dimanche





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Description

Situé dans le nouveau quartier « Am Duerf » au centre de Dudelange, le MontChalet est une brasserie moderne où près d’une centaine de personnes trouvent place. Que ce soit à l’intérieur ou sur la grande terrasse, on peut boire son café ou sa bière en toute quiétude. Pas de cuisine compliquée mais un choix en plats froids (sandwichs, salades,…) élaborés avec des produits régionaux provenant des commerces de la localité. Le patron vous expliquera pourquoi il prend son jambon chez tel boucher alors que le pâté vient d’une autre maison.

À la façon des chalets du Tyroll du Sud, la brasserie Montchalet sert des plats typiquement « bistro » comme jadis. On peut y manger des tartines, des assiettes froides de charcuterie et de fromage, etc. Le tout dans un style architecturale dit « Alpen-Chic ». On peut également s’y désaltérer grâce à un grand choix de bières au fût et en bouteilles. Pour les connaisseurs, on y trouve également du whisky, du gin et du rhum de premier choix. Pour les gourmands, il y a la glace de la glace artisanale Mövenpick.

Côté boissons on désire aussi quitter les sentiers battus. Pas de Coca-Cola mais plutôt de l’Afri-Cola, à moins que vous ne préféreriez un Almdudler, cette limonade autrichienne aromatisée aux herbes de montagne.

Sachez que le MontChalet propose aussi 28 gins différents ainsi qu’un grand choix en whiskys et rhums. Plus de 20 cocktails sont proposés à la carte.

Enfin, pour les gourmets, la maison prépare les week-ends un petit déjeuner au champagne avec huîtres. Le MontChalet et ouvert sept jours sur sept, en semaine à partir de 7.00h et le week-end à partir de 9.00h.


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Brasserie oder Bistro ...
De MontChalet ass gemach fir Leit déi sech gären a ganz traditioneller Bewiirtung wuel fannen. De Kader ass ganz gemittlech duerch vill Holz, Steen a vill aner dekorativ Elementer sou wéi een dat an de Biirger fënnt. De Lëtzebuerger an och eis Nopern verbrengen hiir Fräizäit gären a Südtirol, Italien oder Eisterreich an den Dolomiten oder Alpen bis an d'Frankreich. De Biergchalet ass schon iwer joerhonnerten eng ganz bewerten Architektur déi dofiir steet sech einfach wuel ze fannen. Mir wëllen dat och hei bei eis. De MontChalet d'Adress gëtt fir déi Leit déi gären a Rou a gemittlech hiire Pättchen drenken.
Mir machen keng groussarteg Gastronomie mais:

„Dir krit bei eis eng anstännech geschmiert.“

Mir si kee Restaurant mais ee Bistro oder eng Brasserie dee ganz einfach Sache mëcht awer dofir ganz gudd. Dat beschte Brout an déi bëschte Charcuterie an dat direkt aus der Noperschaft all Dag frësch. De Kéis an de Gekachten fann dir och am MontChalet. A wëll d'ganz Woch just geschmiert gëtt machen mir fir ierch de Weekend een Champagnerfrühstück. Mir hun d'Auster an dee richtegen Champes scho moies um Dësch. Natiirlech mache mir fir déi séiss scho moies fréi een anstänescht Frühstück mat Schokolasbrout, dat passend Gebees oder Erdnossbotter vum feinsten. Eis Sandwichen machen mir mat eisen bëschten Sachen an de Croissant an d’Schokolasrull backe mir all moien frësch bei eis. Fir d’Leit déi moies keng Zäit hun schmieren mir och eng fir matzehuelen an de Café direkt mat dabei. Dat traditionellt Jausebrett sou wei dat an Tirol oft ugebuede gëtt kri dir bei eis natiirlch sou wéi dir dat gewinnt sitt. Passend zu deem allem ass eis gréisste Freed de Béier. Mir hun eng ganz grouss Auswiel fir ze zapen an och an der Fläsch.

Déi gréissten Auswiel un Gin iwert de Rum bis hin zum Whisky hu mir fir all Client dat passend. Mir leen awer och vill Wert op Drëpp déi ee bëschen an der Vergiess geroden ass. Fir d'Liebhaber vun der der heller Drauw hu mir eng grouss Auswiel u lëtzebuerger, an éisträichech Wäiner. Dat roud huelen mir aus Italien an Frankräich. Dat sprudelecht vun deem éichten an dofir eelsten Chateau aus der Champagne. Mir freen eis fir ierch déi nei Stiffchen ze gin an Diddleng wou dir déi Leit begéingt déi dat och gären hun fir dat kënnen gemeinsam ze genéissen.

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Carte



Breakfast

Schmieren -
Gebeeseschmier « Tartine à la confiture » - 1 Tranche -
2 Tranches: 7.00€
3.5 €
Hunnegschmier « Tartine au miel » - 1 Tranche -
2 Tranches: 7.00€
3.5 €
Nutellaschmier « Tartine au Nutella » - 1 Tranche -
2 Tranches: 7.00€
3.5 €
Peanut Butter «Tartine au beurre d'arachide »- 1 Tranche -
2 Tranches: 7.00€
3.5 €
Croissant 1.5 €
Schokolasrull 1.5 €
Sandwiches -
Salami Milano / Ail / Poivre, Paté, Gelli, Fromage 3.5 €

Lunch – Dinner

Schmieren -
Kachkéisschmier hausgemacht (Tartine à la cancoillotte) - 1 Tranche -
2 Tranches: 12.50€
6.5 €
Knueweleck Zoossisschmier „Lëtzebuerger Zoossis“ ( Tartine au salami luxembourgeois ) - 1 Tranche -
2 Tranches: 14.50€
7.5 €
Pateschmier „Letzebuerger Baurepate“ (Tartine au Pâté) - 1 Tranche -
2 Tranches: 14.50€
7.5 €
Zossisschmier „Milano“ (Tartine au salami Milano) - 1 Tranche -
2 Tranches: 15.50€
8 €
Peffer Zoossisschmier (Tartine au salami au poivre) - 1 Tranche -
2 Tranches: 15.50€
8 €
Tiroler Speck Schmier „Original“ (Tartine au lard maigre du Tyrol) 1 Tranche -
2 Tranches: 15.50€
8 €
Hameschmier gekacht « Lëtzebuerger Baurenham » (Tartine au jambon cuit) - 1 Tranche -
2 Tranches: 16.50€
8.5 €
Hameschmier réi „Traditionell geréicht vun der Marque Nationale“ (Tartine au jambon cru) - 1 Tranche -
2 Tranches: 16.50€
8.5 €
Gellischmier „Traditionellen Bauregelli“ (Tartine à la gelée) - 1 Tranche -
2 Tranches: 16.50€
8.5 €
Tartine de dégustation (Pâté, gelée, jambon cru et cuit, salami au poivre et à l’ail, Tirolerspeck) - 1 Tranche -
2 Tranches: 16.50€
8.5 €

House Special’s

Hierken Filet « 3 Fileten verfeinert mat eisen Gewürzer »
3 filets de hareng Saison octobre – avril
9.9 €
Gromperenzaloot mat 2 Wirschtercher
Salade de pomme de terre avec 2 saucisses
12.5 €
Sardinenboot « Nur die besten Sardinen verdinen unsere
Konserven »Zallo »
9.5 €
Pizza Baguette Maison
Hausgemacht, eng gudd Baguette, Botter, Tomatenzooss, Mozzarella, Salami Milano, Tiroler Speck, Edamer, Cheddar, Gouda
6.8 €
Croque Monsieur Maison
Hausgemacht mam bëschten Gouda, der bëschten Ham an zervéiert mat enger klenger Zalot
5.9 €
Zopp hausgemacht
Soupe maison “Saison octobre – avril”
5.9 €
Currywurst « Rezept MontChalet » 6.5 €
Croissant au four
Jambon cuit et fromage Gouda
3.8 €
Strammer Max (2 Toast, gekachten Ham, Gouda, Sauer-Cornichon, dënn geschnidden Tranchen Tirolerspeck) - 1 Toast -
2 Toasts: 9.90€
5.9 €
Jausebrett
Mat der bëschter Charcuterie, deem beschten Brout an Hausgemachtener Vinaigrette
18.5 €
Austern / Huitres „octobre – avril“ - La pièce -
Sur réservation tous les dimanches à partir de 11:00 jusqu'à 15:00
2.2 €
Mövenpick Eis - La boule - 2 €

Horaires & Paiements



Horaires d'ouverture

7j/7 de 07h00 à minuit en semaine, et à partir de 09h00 samedi et dimanche

Services

animaux acceptés climatisation restauration rapide salle de réception terrasse accés wifi

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